maandag , 26 september 2022
Stickeractie haatpoliticus Wilders werpt haar vruchten af

Stickeractie haatpoliticus Wilders werpt haar vruchten af

Stichting OntdekIslam heeft afgelopen vier weken ruim dertigduizend aanvragen binnen gekregen van Nederlanders die geïnteresseerd zijn in een gratis koran. Dat zegt initiatiefnemer Jacob van der Blom vrijdag tegen dagblad Trouw.

Hij vertelt dat de interesse enorm is en heeft nu geleid tot wachttijden. Hij vertelt verder dat de eerste 3500 aanvragers hun exemplaar deze week op de mat zullen vinden, de rest moet wachten. Zo’n 1500 exemplaren gaan naar een Belgische zusterorganisatie.

Anti-islamsticker
‘Voor iedere anti-islamsticker die Geert Wilders uitdeelt, verspreiden wij een koran’, zei Van der Blom vorige maand bij het begin van de actie. ‘Ik ben erg benieuwd of wij gelijk opgaan met Wilders. ‘We hebben al weken niets meer over zijn stickeractie gehoord.’ Aldus Van der Blom.

Vrijwillige bezorgers
Volgens Van der Blom, worden de korans bezorgd door 200 vrijwilligers om de kosten te drukken. Zij rijden met auto’s en bestelbussen naar aanvragers en betalen zelf de brandstof.

Tussen nu en begin juni wil de organisatie honderdduizend exemplaren uitdelen. ‘Na de particulieren zijn de moskeeën, bibliotheken, hotels en scholen aan de beurt.’ De boeken worden betaald door donateurs.

Bron: Trouw